Los dvouhry US Open: Přijatelní soupeři pro české zástupce. Opět hrozí derby

- Marek Bartošík

Hlavní soutěž posledního grandslamu sezóny je za rohem. V New Yorku se ve čtvrteční poledne tamního času uskutečnil los mužské a ženské dvouhry. Pro české singlisty byl poměrně příznivý.

Zatím jediným českým zástupcem v hlavní soutěži mužské dvouhry na US Open je Tomáš Berdych, který se v prvním kole utká s kvalifikantem. Teoreticky tak může dojít na české derby, neboť právě v kvalifikaci bojují Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

Z českých tenistek je nejvýše nasazenou turnajová trojka Karolína Plíšková, již v úvodním duelu čeká kvalifikantka. Stejně dopadly i Petra Kvitová a Karolína Muchová.

Finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová narazí na Viktoriji Golubicovou. Pro dvacetiletou Češku to bude první zápas od Wimbledonu. V případě úspěšného tažení by si Vondroušová mohla v osmifinále zajistit české derby s Karolínou Plíškovou.

Semifinalistka travnatého grandslamu Barbora Strýcová vyhlíží souboj s Alionou Bolsovovou, která na turnaji v Bronxu neuspěla v prvním kole kvalifikace.

Kateřina Siniaková změří síly se Soranou Cirsteaovou, jež se letos výsledkově trápí. Pokud by Siniaková zvítězila, může už ve druhém kole dojít na české derby se Strýcovou.

Hrdinka turnaje v Torontu Marie Bouzková absolvuje souboj s žebříčkově blízkou Ajlou Tomljanovičovou. Kristýně Plíškové los přisoudil za soupeřku šestnáctiletou Diane Parryovou ze čtvrté stovky žebříčku.

Tahákem prvního kola ženské dvouhry bude zápas Serena Williamsová vs. Maria Šarapovová. Pikantní bude jistě i běloruské klání mezi Arynou Sabalenkovou a Viktorií Azarenkovou. V mužském pavouku nabízí hned úvodní kolo bitvu Stefanose Tsitsipase s Andrejem Rubljovem. Atraktivní představení by měli předvést i Kanaďané Félix Auger-Aliassime a Denis Shapovalov.

Mužská dvouhra
TOMÁŠ BERDYCH (101.) – kvalifikant

Kompletní los mužské dvouhry naleznete zde.

Ženská dvouhra
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.) [3] – kvalifikantka
PETRA KVITOVÁ (6.) [6] – kvalifikantka
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (17.) [17] – Viktorija Golubicová (SUI, 73.)
BARBORA STRÝCOVÁ (32.) [31] – Aliona Bolsovová (ESP, 100.)
KATEŘINA SINIAKOVÁ (38.) – Sorana Cirsteaová (ROU, 106.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (47.) – kvalifikantka
MARIE BOUZKOVÁ (55.) – Ajla Tomljanovičová (AUS, 48.)
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (86.) – Diane Parryová (FRA, 333.) [WC]

Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.