Zahraje si konečně? Tiafoe zažívá ve Winston-Salemu kuriózní cestu turnajem

- Marek Bartošík

ATP podnik ve Winston-Salemu jako náročná generálka na US Open? Pro Francese Tiafoea zatím takové spojení rozhodně neplatí. Vždyť čtvrtfinalistovi letošního Australian Open soupeři v obou dosavadních zápasech brzy skrečovali. Dočká se Tiafoe pořádného souboje ve čtvrtfinále?

Pouhých deset získaných her stačilo domácímu Francesi Tiafoeovi k postupu do čtvrtfinále na turnaji ve Winston-Salemu. Jednadvacetiletý Američan měl jako desátý nasazený v prvním kole volný los. Ve druhém kole vedl 4:2 v úvodním setu, když mu skrečoval Jérémy Chardy. V osmifinále pak Američanovi po prohraném setu v poměru 2:6 dále nevzdoroval Filip Krajinovič.

Tiafoe si díky dvěma až příliš snadným výhrám zajistil čtvrtou letošní účast mezi nejlepšími osmi, 45 bodů do žebříčku a návrat do elitní padesátky světového pořadí.

Američan by na druhou stranu jistě uvítal kvalitnější rozehrávku před blížícím se US Open – na posledním grandslamu sezóny nebude jako až 52. tenista žebříčku nasazený, a tak může už v prvním kole narazit na někoho z favoritů. V hlavní soutěži newyorského grandslamu má navíc nepříliš lichotivou bilanci jedné výhry a čtyř porážek.

Ukázat, že si kvalitní výsledek z Winston-Salemu zaslouží, může Tiafoe už v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se utká se 41. hráčem světa Hubertem Hurkaczem. Polákovi mimochodem v osmifinále za téměř rozhodnutého stavu skrečoval Feliciano López.