Přehlídka tenistů a originální dárek. Allertová odtajnila podrobnosti svatby s Šátralem!

- Johan Čáp

PŮVODNÍ ZPRAVODASTVÍ Z NEW YORKU: Na štvanickém turnaji to bylo relativní překvapení. V rozhovoru pro Tenisový svět totiž při otázce na další plány uvedla Denisa Allertová, že ji čeká v následujících dnech svatba s přítelem Janem Šátralem. Bývalý velký talent českého tenisu si aktuální finalistku kvalifikace na US Open vzal ve středočeských Ctěnicích. Na samotném obřadu nechyběla celá řada aktivních tenistů a tenistek, maminka Denisy Allertové, v blízké době již Šátralové, navíc připravila pro oba novomanžele krásné překvapení.

Do Ameriky na kvalifikaci na US Open už jste přiletěla jako vdaná tenistka, když jste si za muže vzala svého dlouholetého přítele Jana Šátrala, aktuálně 452. tenistu světa. Svatba je vždy zásadní okamžik lidského života, cítíte vnitřně nějakou změnu?
Vždy si na to vzpomenu, protože to je opravdu výrazný životní krok. Bylo a je to moc hezký pocit. Vzpomínám moc ráda na samotný den svatby. Užili jsme si jej, vyšlo nám počasí i všechny další věci okolo. Máme na památku video i fotky. Ráda na ně i často zpětně koukám a připomínám si to. Co se týče nějaké změny, tak tu až tolik nepociťuji. Vše zůstává při starém, s Honzou už bydlíme delší dobu. De facto je to jen změna na papíře.

Kdo na této ryze tenisové svatbě z dalších českých hráčů byl?
Bylo jich tam opravdu hodně. Jen tak namátkou třeba Petra Krejsová, Jesika Malečková, Chantal Škamlová, pak samozřejmě i tenisoví kamarádi od Honzy, kteří s ním jezdí na turnaje. Moje svědkyně byly Adéla Jarošová, byli tam i trenéři z mého domovského klubu ze Štvanice. Dá se říci, že opravdu ryze tenisová svatba, z hostů převažovali opravdu tenisté.

Tato převaha se týkala i svatebních darů?
Poslední dobou mi přijde, že je móda dávat spíš nějaký finanční obnos. Hostům jsme i předem říkali, že podobné svatební výbavy do domácnosti, jako se dávaly často v minulosti, nosit nemusí, protože všechno už máme. Tak by to bylo takové zbytečné. Ale co třeba prozradím, že moje maminka nám nechala vyrobit krásný dárek. Ve staré tenisové raketě je takový tenisák, na němž je železný štítek s datem naší svatby, nápisem Ctěnice, kde byl obřad. Nad tím je vyryto Honza a Denisa. To bylo moc hezké...

Na turnaji na Štvanici jste řekla Tenisovému světu, že si budete měnit i příjmení, po manželovi Janovi. Kdy jako Denisa Šátralová vstoupíte do tenisového světa?
Chtěla bych co nejdřív. Když jsme se rozhodli pro svatbu, tak půjdu tím tradičním způsobem a nechám si změnit příjmení. Relativně se na to i těším. (úsměv) Ale tím, že jsem letěla brzy do zámoří, tak by byl problém s cestovními doklady, protože je ještě nemám změněné. Jak se vrátím zpátky do Evropy, tak budu mít na to asi více času. Pak už totiž zase nastoupím na asijské turné. Takže nevím přesně kdy, protože ještě není jisté, jak dlouho na turnaji vydržím. Samozřejmě bych si přála, aby to bylo co nejpozději.

Za jak dlouho vás česká svatební cesta?
Až bohužel po sezóně, v jejím průběhu by to nešlo. Ani jeden se teď nemůžeme zabalit a někam letět. Ještě nevíme ani přesně kam pojedeme, to ještě uvidíme.

Jak je na tom váš manžel vůbec zdravotně? On se prakticky souběžně s vašimi problémy s vyhřezlou ploténkou potýkal taktéž se zraněním...
Musím to zaklepat... Měl problémy se zápěstím, šlachami. Hrozila i operace, bylo to dost na hraně. Jsem moc ráda, že to nakonec dopadlo dobře a už hraje. A vůbec si navíc nestěžuje na bolest. Věřím, že to tak vydrží i dál.