Parádní dárek! Oslavenkyně Muchová postupuje po drtivé výhře

- Jan Vojkůvka

Den svých třiadvacátých narozenin nemohla Karolína Muchová oslavit lépe. Na turnaji v Bronxu nastoupila k osmifinálovému utkání s domácí Kristie Ahnovou, již deklasovala ve dvou setech 6:3, 6:1 a postoupila do svého čtvrtého čtvrtfinále v sezoně.

Muchová se vrátila na kurty poprvé od červencového Wimbledonu, kde senzačně dokráčela až mezi nejlepší osmičku. A formu si udržela i přes více než měsíční pauzu. Ve středu navázala na své vítězství nad Slovenkou Kužmovou a deklasovala domácí Ahnovou.

Česká tenistka v utkání předváděla skvělý výkon na returnu a v prvním setu se do šancí dostávala hned od prvního vystoupení soupeřky na servisu. Na úspěšný brejk si nakonec počkala až do osmé hry, kdy se urvala do vedení 5:3 a dějství dopodávala.

Navíc od stavu 3:3 v prvním setu vyhrála osm her v řadě a soupeřka zastavila její šňůru až za stavu 6:3, 5:0. Ahnová v šestém gemu odvrátila mečbol a přes shodu se dostala k brejkbolu, který využila. Odvrátila tím hrozbu kanára, ale potvrdit svůj brejk na podání nedokázala. Muchová hned vzápětí na returnu dotáhla duel do vítězného konce.

Čerstvě třiadvacetiletá Muchová si o postup do semifinále zahraje s polskou tenistkou Magdou Linetteovou, jež vyřadila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou.

NYJTL Bronx Open (ženy, USA, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (47.) – Kristie Ahnová (USA, 152.) 6:3, 6:1