Srdce na správném místě. Djokovič vzal dítě vyléčené z rakoviny na svou lavičku

- Jan Vojkůvka

Novak Djokovič má srdce na správném místě. Dokládá to při každé příležitosti. Ať už jde o dětskou charitu, kterou vede přes svou nadaci, nebo ve svém chování na dvorci. Naposledy dojal publikum v americkém Cincinnati, kde poskytl životní zážitek malému Joelovi.

Joelovi byl v pouhých 10 dnech života diagnostikován neuroblastom 4. stupně, tedy nádorové onemocnění, kterým například v České republice onemocní 20-30 dětí ročně.

Jedná se o embryonální maligní nádor raného dětského věku, vycházející z buněk nervové tkáně. Vzhledem k tomu, že Joel trpěl čtvrtým stupněm, byla u něho potřeba transplantace kostní dřeně, aby mohl vůbec přežít. Ovšem nejen, že přežil. Dokonce se vyléčil a ve čtvrtek se stal hlavní hvězdou před zápasem Novaka Djokoviče s Pablem Carreno-Bustou na turnaji v Cincinnati.

„Potkal jsem ho před nástupem na kurt. Šli jsme spolu a já se snažil, aby se cítil komfortně. Vím, co pro něho znamenalo, že byl na kurtu před tolika lidmi, a pro mě to bylo jen malé gesto, aby se cítil dobře,“ řekl po utkání Djokovič, který malého chlapce posadil na svou lavičku a došel mu pro pití krátce před rozehrávkou.

„Po prvním setu jsem slyšel, že přežil rakovinu, kterou mu diagnostikovali jako desetidennímu miminku,“ dodal Djokovič.

Srb sice následně v semifinále prohrál s Rusem Medveděvem, ale ze Cincinnati odjíždí přinejmenším s novým věrným fanouškem.