Po Wimbledonu mi předloktí oteklo jak tenisák, odhalila Kvitová problémy

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová neprožívá zrovna ideální období. Zranění předloktí ji připravilo o Roland Garros, vynechat musela většinu travnaté sezony a po Wimbledonu stihla odehrát jen jeden zápas v Cincinnati. Právě na americkém turnaji se svěřila s problémy, jež jí právě předloktí způsobuje. „Oteklo mi jako tenisák,“ řekla česká tenistka.

Kvůli léčbě natrženého svalu v předloktí musela Kvitová vynechat také Rogers Cup v Torontu a nyní i generálku v Bronxu, kam přijala ve čtvrtek divokou kartu, avšak v pátek se musela odhlásit. „Bohužel, Petra se musela odhlásit kvůli zranění předloktí, jež jí působilo bolest během včerejšího tréninku v Cincinnati,“ napsala mediální manažerka Kvitové Katie Spellmanová.

Přitom ve Wimbledonu se zdálo, že Kvitové ruka je na nejlepší cestě k uzdravení. Česká hráčka vyhrála po měsíc a půl dlouhé pauze tři zápasy a padla až v osmifinále s Kontaovou. Jenže opak byl pravdou.

„Pěkně se mi předloktí hojilo, ale něco se najednou pokazilo,“ přiznala Kvitová. „Možná něco se svalem. Někdy to nateče a hodně to bolí. Po Wimbledonu jsem si dala 10 dní volna, a když jsem začala znovu trénovat, oteklo mi to jako tenisák. Po příjezdu do Cincinnati jsem trénovala tak hodinu denně. Opravdu se o předloktí musím pořádně starat. Nevím, jaký to může mít den ode dne vývoj.“

Kvitová zároveň připustila, že problémy, kterým nyní čelí, mohou mít co dočinění i se zraněním z roku 2016, kdy byla pořezána během přepadení ve svém bytě.

„Myslíme, že to s tím může souviset. Jizvy na prstech a ruce stále nejsou stoprocentně zhojené,“ podotkla česká hráčka. „Možná kvůli tomu všemu držím raketu trošičku jinak, a proto mohla vzniknout trhlina.“

Po vynechání turnaje v Bronxu má Kvitová týden volna před začátkem US Open. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by newyorský grandslam mohla vynechat. Starosti s předloktím však mohou situaci rychle změnit.