Otrava jídlem. Senzaci v Cincinnati zastavil špatný oběd

- Jan Vojkůvka

Životní turnaj třiadvacetiletého Japonce Jošihita Nišioky skončil v Cincinnati velkým zklamáním a rozhodně ne tak, jak by si Nišioka představoval. Místo toho, aby dostal šanci bojovat ve čtvrtfinále s Belgičanem Davidem Goffinem, byl přinucen před zápasem z turnaje odstoupit. Důvodem byla otrava jídlem.

Aktuálně 77. hráč světa, který do čtvrtfinále pronikl z kvalifikace a po cestě za životním úspěchem zdolal i svého slavnějšího krajana Keie Nišikoriho, si vybral před duelem s Davidem Goffinem obrovskou porci smůly.

Při své premiéře v Cincinnati se stal senzací, jeho pouť turnajem s napětím sledovalo publikum, které tolik miluje úspěchy outsiderů. Jenže pak přišla nečekaná rána a otrava jídlem.

„Poté, co jsem snědl oběd, nemohl jsem přestat zvracet a měl jsem průjem,“ oznámil důvod svého nečekaného odhlášení japonský tenista. „Všem fanouškům se moc omlouvám.“

„Teď už se cítím o moc lépe, trochu si odpočinu a připravím na US Open. Ještě jednou se všem moc omlouvám, pokusím se dát rychle dokupy a v New Yorku snad odvedu ze sebe to nejlepší,“ dodal Nišioka.

Japonský hráč se už v průběhu úspěšné pouti turnajem v Cincinnati odhlásil z Winston-Salemu, kde měl absolvovat generálku na newyorský grandslam. Pokud by dokázal na US Open zopakovat fantastické výkony z turnaje Masters, rozhodně by mohl výrazně promluvit do vývoje pavouka hlavní soutěže. Na grandslamu zatím jen pětkrát postoupil do druhého kola.