Špatná zpráva pro Murrayho příznivce. Brit odpískal kompletní US Open

- Jan Vojkůvka

Že Andy Murray nenastoupí na US Open do dvouhry, to se vědělo už po utkání 1. kola v Cincinnati. Nakonec ale sešlo i z plánů, že si bývalá světová jednička zahraje alespoň hlavní soutěže ve čtyřhře a mixu. Důvod je přitom prostý. Murray se chce plně věnovat tréninku dvouhry.

Očekávalo se, že trojnásobný grandslamový šampion si v New Yorku zahraje mužskou čtyřhru, a že možná naváže na účast ve smíšené čtyřhře, do níž naskočil ve Wimbledonu. Jenže opak je pravdou. Pro Murrayho období čtyřher skončilo.

„Se čtyřhrou jsem pro tuto chvíli skončil,“ oznámil pro BBC. „Mým cílem je dostat se na takovou úroveň, abych byl spokojený se svou hrou ve dvouhře. Rozhodl jsem se, že zaměřím všechnu svou energii právě na to. Čtyřhra na US Open by celý proces o několik týdnů zpomalila.“

Od svého návratu na kurty stihl Murray odehrát šest deblových turnajů. Po titulu na trávě v Queen's spolu s Felicianem Lopezem ovšem na podobný úspěch nenavázal. Naposledy si zahrál tento týden v Cincinnati, kde vypadl ve čtvrtfinále.