Obhajoba na US Open v ohrožení. Ósakaovou brzdí zranění

- Jan Vojkůvka

Japonská tenistka Naomi Ósakaová svou formu ladila směrem k US Open, kde chtěla obhajovat loňský triumf. Na turnaji v Cincinnati ji ovšem zbrzdilo zranění nohy, kvůli němuž musela dokonce skrečovat čtvrtfinálový zápas se Sofií Keninovou. Startovat na newyorském grandslamu ovšem chce, i kdyby jí to doktoři nedoporučili.

Na tiskovou konferenci přišla světová jednička se smutným úsměvem a pytlíkem ledu si chladila koleno. Právě to bylo důvodem, proč za stavu 4:6, 6:1, 0:2 vzdala duel s domácí Keninovou. Nové zranění necelé dva týdny před začátkem US Open pro ni bylo tvrdou a nečekanou ránou.

„Je to na prd,“ řekla otevřeně. „Nechtěla jsem se před US Open zranit a teď mám trochu starosti s tím, jak na tom jsem,“ přiznala. Koleno ji trápilo hlavně při podání. A ač sama o sobě prohlašuje, že je hráčkou se zvýšeným prahem bolesti, tentokrát se to vydržet nedalo.

Její nejnovější zranění, které si způsobila v Cincinnati, už přesáhlo onu únosnou mez. To vzbuzuje i obavy v jejím týmu, jestli bude vůbec připravená nastoupit v New Yorku a pokusit se obhajovat loňský titul.

„Ani tak nepřemýšlím nad tím, že bych turnaj chtěla vyhrát. Spíš chci mít hlavně šanci hrát a pokusit se o to,“ řekla s výhledem na americký grandslam. „Cítím, že tohle může být tak to jedno procento, co mě nepustí na kurt, a to mě trochu trápí. Nakonec bych ale asi hrála, i kdyby mi to doktoři nedoporučili. Ale nevím,“ dodala.