Pardubická juniorka 2019: Čtrnáctiletá Fruhvirtová slaví titul! Triumfoval také Forejtek

- Jan Havlovic

Letošní 92. ročník Pardubické juniorky je minulostí, poslední hrací den nabídl souboje o titul ve dvouhře. Vše odstartovalo finálovým duelem dívek, ve kterém uspěla Linda Fruhvirtová! Čtrnáctiletá talentovaná tenistka přehrála Kristýnu Lavičkovou ve dvou setech a slaví další velký úspěch. Roli favorita potvrdil také Jonáš Forejtek, který porazil Martina Krumicha ve dvou setech a připsal si další velký kariérní úspěch. Kromě trofejí se hrálo také o divoké karty na příští rok – vítězka dvouhry dívek získá divokou kartu na turnaj Macha Lake Open, vítěz dvouhry chlapců bude mít zajištěné místo v hlavní soutěži ostravského challengeru Prosperita Open.

Fruhvirtová vyhrála Pardubickou juniorku
Linda Fruhvirtová slaví další velký úspěch! Čtrnáctiletý supertalent českého ženského tenisu slaví vítězství ve dvouhře na Pardubické juniorce, tradičním mládežnickém turnaji. Fruhvirtová si v pátečním finálovém duelu poradila s Kristýnou Lavičkovou, kterou porazila po setech 6:3, 6:0.

Fruhvirtová zažívá báječné období, když nejprve pomohla České republice k zisku zlatých medailí z domácího MS družstev do 14 let v Prostějově a o týden později ovládla singlovou část Pardubické juniorky. Čtrnáctiletá tenistka si triumfem zajistila divokou kartu do hlavní soutěže na příští ročník šedesátky Macha Lake Open.

Forejtek triumfoval v Pardubicích
I chlapecká část singlového turnaje na Pardubické juniorce má očekávaného vítěze! Titul získal osmnáctiletý favorit Jonáš Forejtek, který ve finálovém souboji přehrál Martina Krumicha po setech dvakrát 6:3 a připsal si další velký kariérní úspěch.

Forejtek potvrdil v Pardubicích kvalitní formu, když se před tímto turnajem blýskl na pětadvacítce v rakouském Vogau, kde získal premiérový titul na okruhu ITF.

Finále dvouhry dívek
Linda Fruhvirtová – Kristýna Lavičková 6:3, 6:0

Finále dvouhry chlapců
Jonáš Forejtek – Martin Krumich 6:3, 6:3

Pardubická juniorka 2019 den po dni:

15.8.
Pardubická juniorka 2019: Čtrnáctiletá Fruhvirtová slaví postup do finále! Uspěl také Forejtek 

14.8.
Pardubická juniorka 2019: Forejtek míří mezi nejlepší čtyřku! Fruhvirtová prolétla do semifinále 

13.8.
Pardubická juniorka 2019: Největší favorité bez zaváhání postupují 


Galerie