Divoká karta pro Gauffovou! Pořadatelé US Open tím porušili pravidla WTA

- Jan Havlovic

Patnáctiletá Cori Gauffová se představí podruhé v řadě v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Pořadatelé US Open totiž udělili wimbledonské kometě divokou kartu do hlavní soutěže, ale porušili tím pravidla WTA. Tenistky mladší šestnácti let totiž smějí, dle regulí ženské tenisové asociace, přijmout nejvýše tři divoké karty za rok.

Jméno Cori Gauffové se po galapředstavení na letošním Wimbledonu dostalo do kurzu a o účast mladé Američanky nechtěli přijít ani pořadatelé US Open. Gauffové tak v úterý udělili divokou kartu pro účast v hlavní soutěži, jenže tím porušili pravidla WTA.

Regule ženské tenisové asociace totiž dovolují tenistkám mladším šestnácti let přijmout maximálně tři divoké karty za rok a odehrát nejvýše deset turnajů. Gauffová si již divoké karty vybrala pro grandslamové kvalifikace na Roland Garros, ve Wimbledonu a do hlavní soutěže březnového turnaje WTA v Miami.

Grandslamový turnaj se nicméně pravidly WTA řídit nemusí, a tak představitelé newyorského turnaje s udělením divoké karty pro Gauffovou neváhali.

Patnáctiletá wimbledonská senzace se stala jednoznačně největším překvapením letošního podniku v All England Clubu, když prošla tříkolovou kvalifikací až do osmifinále, kde skončila na raketě pozdější vítězky Rumunky Simony Halepové.

Na konci července Gauffová startovala ještě ve Washingtonu, kde po úspěšné kvalifikaci dohrála v prvním kole. Aktuálně 140. singlistce světa se ale dařilo na Citi Open ve čtyřhře, ve které triumfovala po boku sedmnáctileté krajanky Caty McNallyové, další držitelky divoké karty na US Open.

Gauffová s McNallyovou by rády tvořily deblový pár také na blížícím se newyorském grandslamu.

Divokou kartu do kvalifikace obdržel Sebastian Korda, syn Petra Kordy, vítěze Australian Open z roku 1998.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Introducing your 2019 US Open wild card recipients. Who do you have making the deepest run?

Příspěvek sdílený US Open (@usopen),Srp 13, 2019 v 8:26 PDT