VIDEO: Síla Bouzkové? Takhle přelstila Serenu

- Jan Vojkůvka

Životní turnaj Marie Bouzkové v Torontu ukázal, jaký je skutečný potenciál mladé české tenistky, jež se postupnými krůčky prokousala až na práh elitní světové padesátky. Na Rogers Cupu se protlačila náročným pavoukem až do semifinále a nebyla daleko od další senzace, když mohla vyřadit bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou. A jak ukazuje následující video, rozhodně jen nečekala, co soupeřka vymyslí.

Bouzková předvedla v semifinále špičkový výkon s mnoha vítěznými údery. Na hrající legendu to nakonec sice nestačilo, a Češka prohrála ve třech setech, ale vryla se do paměti a srdcí nejen přítomných diváků na dvorci v Kanadě.

Stejně jako na začátku druhé sady při vlastním podání. Ve třetí hře se dostala s Williamsovou do výměny, ve které byla zatlačena do tuhé defenzivy už to vypadalo, že si Američanka dojde pro snadný fiftýn. Ale to by nebyla Marie, aby pod tlakem nezahrála senzační úder.

Česká tenistka potvrdila, že člověk by se neměl nikdy vzdávat. Také prokázala, kolik citu ve své ruce má a jak přesně dokáže z obrany zahrát. Prohoz podél levé lajny byl i zvolen úderem semifinálového programu na Rogers Cupu.