Žádná pohádka se nekoná. Murray při singlovém návratu padl

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Andy Murray na turnaji v Cincinnati singlovou pohádku neprožije. Britský tenista se na americkém turnaji vrátil do turnajového kolotoče ve dvouhře poprvé od Australian Open, ale v prvním kole prohrál s Francouzem Richardem Gasquetem 4:6, 4:6.

I přes to, že se o úspěch nejedná, dalo by se to brát zcela opačně. V lednu před Australian Open totiž Murray před novináři neudržel slzy, když přiznal, že bolesti v kyčlích ho natolik omezují, že plánuje konec kariéry.

Pak ale dostal další šanci. Náročná operace, která měla jeho profesionální život zachránit, stejně jako mu měla pomoci v soukromém životě, kde měl problémy i s obyčejnými činnostmi a například oblékání ponožek mu způsobovalo neskutečné trápení.

Povedlo se, Murray bez bolestí začal opět žít a snít. Sny směřovaly k jeho návratu na kurty. Domácí Wimbledon stihl alespoň ve čtyřhře, ale chtěl víc. Chtěl se vrátit i ve dvouhře.

Kvůli horší připravenosti svůj comeback odkládal. Až náhle přišla informace, že si zahraje v Cincinnati. Zde sice padl s Gasquetem hned v prvním kole a ve dvou setech, ale kůži neprodal snadno. V prvním setu dokonce dosáhl na brejk, byť jím jen srovnal na 2:2.

Aktuálně 324. hráč světa si hodně pomáhal prvním servisem. Přes druhé podání se trochu trápil a uhrál jen 48 % výměn. V utkání trefil 20 vítězných míčů a zapsal 28 nevynucených chyb.