WTA

Snad to bude ještě lepší, zbrojí české šampionky. Zmínily své výhody

- Radek Štohl

Konečně se jim podařil završit raritní počin. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v Torontu získaly třetí společný titul ze čtyřhry, teprve na Rogers Cupu se dočkaly trofeje, která nepochází z grandslamu. Po finále však českou dvojici více těšil předvedený výkon.

2018 – Šen-čen, Miami, Turnaj mistryň. 2019 – Indian Wells. To je výčet neúspěšných finálových zápasů Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové na okruhu WTA. Až na pátý pokus se jim finálové prokletí podařilo zvrátit. 

Češky si ve dvou sadách poradily s třetím nasazeným párem Grönefeldová, Schuursová 7:5, 6:0, čímž se také posunuly v pondělním vydání žebříčku. Krejčíkové patří sedmá pozice, Siniaková se nachází ještě o dvě příčky výše.

„Je pěkné dosáhnout na titul," prohlásila Siniaková na pozápasové tiskové konferenci. „Dříve jsme sehrály několik finále, až nyní jsme konečně vyhrály. Byl to pro nás výborný týden. Odehrály jsme tady kvalitní zápasy, za titul jsme šťastné. Snad to bude v dalších týdnech ještě lepší," pokračovala.

Po třiadvacetileté spoluhráčce se na řadu dostala Krejčíková. „Na kurtu se pyšníme velmi dobrou komunikací. Pomáhá to hodně, obě mluvíme stejnou řečí. Známe se již dlouho, což je rovněž naší výhodou. Víme, co od sebe očekávat. Takové věci tvoří úspěšný deblový tým," nastínila o půl roku starší parťačka.

O prvním letošním titulu dost možná rozhodl závěr první sady. Češky za stavu 5:4 nedopodávaly set, vzápětí se jim však vydařil rebrejk, po kterém mohly být klidnější. „Uzavřít set bylo těžké. I nadále jsme bojovaly, což nám pomohlo sadu vyhrát. Na kurt jsme šly s tím, že budeme hrát agresivně a držet se našeho herního plánu. Od začátku jsme je dostávaly pod tlak," vrátila se ke slovu Siniaková.

Ve druhém dějství se nejvýše nasazeným třikrát podařil brejk, hrozbu protihráček úspěšně zažehnaly za stavu 5:0. Po osmi získaných gemech v řadě tak vyválčily zisk titulu. Během podniku ztratily jediný set. 

„Hned nás čeká Cincinnati. Uděláme vše pro to, abychom znovu vyhrály. Následuje US Open a asijská část. Jdeme turnaj od turnaje, zápas od zápasu. Uvidíme, čeho dosáhneme," dodala Krejčíková, kterou s deblovou parťačkou po volném losu čeká lepší z dvojice Bradyová, Pegulaová – Juraková, Martínezová Sánchezová.