WTA

Pláč Sereny, vřelé gesto Biancy. Publikum v Torontu ocenilo finalistky

- Radek Štohl

Příliš krátké finále dvouhry se uskutečnilo v Torontu. Již po devatenácti minutách bylo o vítězce rozhodnuto, Bianca Andreescuová se radovala z titulu po skreči Sereny Williamsové. Vítězka turnaje si kanadské diváky získala na svoji stranu ještě více poté, co šla povzbudit sklíčenou protihráčku.

Domácí fanoušci se těšili na velký zápas. Oblíbenkyně místního publika Bianca Andreescuová hodlala dovršit skvělý kanadský týden, ve finále však musela čelit třiadvacetinásobné grandslamové vítězce Sereně Williamsové.

Utkání však netrvalo ani dvacet minut, Serena Williamsová se za stavu 1:3 rozhodla zápas skrečovat. Na vině byly zdravotní problémy se zády, které ji nepustily do dalšího zápolení.

Před vyhlašovacím ceremoniálem čekala Williamsová na lavičce, přičemž za ní přišla její finálová soupeřka, která ji podpořila a také zvedla náladu. „Byla jsem velmi zklamaná, díky ní jsem se však cítila o mnoho lépe," prohlásila zkušená tenistka na pozápasové tiskové konferenci.

Andreescuová během krátké chvíle svoji protihráčku obejmula a také rozveselila, zároveň připomněla, že i přes nízký věk má se zraněními hodně zkušeností. „Vím o nich vše," chlácholila devatenáctiletá hráčka smutnou Američanku.

Williamsová sice byla zásluhou mladé vítězky v lepším rozpoložení, během vyhlašovacího ceremoniálu však na ni padla tíha okamžiku, a při proslovu se rozbrečela. Stejně jako Andreescuová, ani diváci ji v nepříjemné situaci nenechali.