WTA

Strýcová v Cincinnati utrpěla debakl. Do hlavní soutěže se nekvalifikovala

- Radek Štohl

Barbora Strýcová si hlavní soutěž Cincinnati nezahraje. První nasazená hráčka kvalifikace ve finále prohrála s Rebeccou Petersonovou 2:6, 1:6. Strýcová ve druhém setu prohrávala již 0:5, při vlastním podání se jí však nepopulárního kanára podařilo odvrátit.

Strýcová se do turnajového kolotoče vrátila po měsíci. V sobotu zvládla těžký třísetový zápas prvního kola kvalifikace proti Kaie Kanepiové, o den později jí však finále vůbec nevyšlo.

Češka přitom mohla zažít skvělý vstup do zápasu, v první hře ale nevyužila dva brejkboly. Následně nabídla soupeřce tři šance na brejk, přičemž tu poslední neodvrátila. Strýcová měla příležitost se vrátit do průběhu prvního dějství, po tretim nezužitkovaném brejkbolu však podruhé v zápase přišla o servis.

Brejk se jí vydařil až v páté hře. Od té doby si ani jedna z tenistek neudržela podání, první dějství tak skončilo po čtyřiceti minutách ve prospěch nenasazené Petersonové.

Zatímco v prvním setu se Strýcová dostávala k šancím na returnu, ve druhé sadě to bylo opačně. Při úvodních třech působeních získala jen dva fiftýny, sama naopak ze tří brejkbolů odvrátil jeden.

Za stavu 0:5 se jí nepříznivý výsledek podařilo korigovat, vzápětí měla dvě příležitosti za sebou na brejk. Soupeřka však čtyřmi získanými míčky v řadě postoupila do hlavní soutěže.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 2 944 486 USD, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace
BARBORA STRÝCOVÁ (31.) – Rebecca Petersonová (SWE, 71.) 2:6, 1:6