Divoká karta na generálku. Vondroušová si zahraje extra turnaj před Roland Garros

- Marek Bartošík

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová bude před Roland Garros ladit formu na turnaji kategorie WTA 500 ve Štrasburku, který se uskuteční v termínu 19.–25. května. Světová šestka Vondroušová obdržela od pořadatelů divokou kartu.

Semifinále ve Stuttgartu a třetí kolo v Madridu i Římě. Taková je zatím letošní antuková bilance Markéty Vondroušové, která si do svých plánů na poslední chvíli přidala další akci. Organizátoři pětistovky ve Štrasburku ve středu informovali, že se jejich turnaje zúčastní i žebříčkově nejlepší česká tenistka.

Společně se čtyřiadvacetiletou Vondroušovou by se měly na francouzské antuce představit Karolína Plíšková, Linda Nosková a Barbora Krejčíková. Poslední zmíněná Češka ve Štrasburku triumfovala v roce 2021 a následně ovládla i grandslamové Roland Garros.

Českým tenistkám budou konkurovat mimo jiné loňská šampionka Elina Svitolinová z Ukrajiny, Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová, Američanka Madison Keysová nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Na mužském okruhu jsou příští týden na programu turnaje kategorie ATP 250 v Lyonu a Ženevě. Ve Švýcarsku se objeví Tomáš Macháč. Původně přihlášený Jiří Lehečka se omluvil kvůli zranění zad, zmešká také Roland Garros.

Na pařížském grandslamu startuje v pondělí 20. května tříkolová kvalifikace. Do ní naskočí i spousta českých zástupců, jmenovitě Brenda a Linda Fruhvirtovy, Sára Bejlek, Dominika Šalková, Gabriela Knutsonová, Tereza Martincová, Vít Kopřiva, Dalibor Svrčina a Zdeněk Kolář.