Překvapivý konec. Tenisová kráska se na kurty nevrátí

- Radek Štohl

Na kurty se s největší pravděpodobností už nevrátí. Italská tenistka Camila Giorgiová (116.) totiž podle zahraničních portálů ukončila profesionální kariéru. Oficiální stanovisko sice nevydala, od úterý však figuruje na listině hráčů na stránkách ITIA, kteří oznámili agentuře ukončení kariéry a požádali o ukončení povinného testování na doping.

Velkým úspěchem dvaatřicetileté tenistky bylo čtvrtfinále Wimbledonu, na které dosáhla před šesti lety. Díky postupu mezi osm nejlepších tenistek se vyšplhala na 26. místo žebříčku dvouhry, které se nakonec stalo jejím maximem. Na French Open a US Open nejdále postoupila do osmifinále.

Giorgiová další úspěch zapsala o tři roky později, na olympijských hrách znovu dokráčela mezi osm nejlepších tenistek turnaje. V boji o semifinále padla s Elinou Svitolinovou.

Závěrečný zápas absolvovala letos v Miami, kde nad její síly byla světová jednička dvouhry Iga Šwiateková, s Polkou uhrála jen dva gemy.

Celkově dosáhla na čtyři singlové trofeje, v roce 2021 dobyla Canadian Open konané v Montréalu. Další získala v 's-Hertogenboschi, Linci a Meridě.

Pohledná Italka větší rozruch způsobovala mimo kurty. Během kariéry několikrát pózovala věhlasným bulvárním médiím, neostýchala se ani vyfotit pouze ve spodním prádle.