Los čtyřhry v Římě: Siniaková má novou parťačku, Pavlásek vyzve turnajové osmičky

- Marek Bartošík

Celkem pět českých zástupců zasáhne do soutěží čtyřhry na prestižním antukovém turnaji Internazionali BNL d'Italia v Římě. Adam Pavlásek se představí po boku svého tradičního parťáka Uruguayce Ariela Behara. Kateřina Siniaková spojila síly s Američankou Taylor Townsendovou, hrát budou i Barbora Krejčíková, Linda Nosková a Markéta Vondroušová.

Kvůli ošklivému zranění Storm Hunterové z dubnové kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové se Kateřina Siniaková musela poohlédnout po nové parťačce. Zkušená česká tenistka, jež pobývala řadu týdnů na prvním místě deblového žebříčku, si v Římě vyzkouší premiérovou spolupráci s Američankou Taylor Townsendovou.

Osmadvacetiletá Townsendová si už zahrála finále čtyřhry na US Open 2022 a Roland Garros 2023, letos triumfovala spolu s Beatriz Haddadovou Maiaovou na turnaji v Adelaide. Prvními soupeřkami Townsendové a Siniakové, které jsou pátým nejvýše nasazeným párem, budou v italské metropoli Japonka Šuko Aojamaová a Srbka Aleksandra Kruničová.

Barbora Krejčíková a Němka Laura Siegemundová chtějí navázat na vydařené tažení z Madridu, kde postoupily až do finále. Na římském Internazionali BNL d'Italia začnou turnajové sedmičky proti kazachstánsko-estonské dvojici Anna Danilinová, Ingrid Neelová.

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová spojila pro akci v Římě síly s Američankou Sloane Stephensovou, která je vítězkou US Open 2017. V úvodním kole je čekají osmé nasazené Američanky Caroline Dolehideová a Desirae Krawczyková.

Linda Nosková si zahraje po boku Italky Lucie Bronzettiové, v prvním kole zkusí vyzrát na Italky Anastasii Abbagnatovou a Auroru Zantedeschiovou.

Jediným českým zástupcem v mužské čtyřhře je Adam Pavlásek. Devětadvacetiletý tenista a jeho uruguayský parťák Ariel Behar vyfasovali do prvního kola Monačana Huga Nyse a Poláka Jana Zieliňského, kteří plní roli nasazených osmiček.

Kompletní los mužské čtyřhry naleznete ZDE.
Kompletní los ženské čtyřhry naleznete ZDE.