Konec velké lásky. Badosaová a Tsitsipas oznámili po roce rozchod

- Marek Bartošík

Když spolu Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas začali přibližně před rokem randit, zaplavili sociální sítě obrovskou vlnou společných fotek. Bylo jasné, že si vzájemnou přízeň užívají a rádi o tom přesvědčovali i své fanoušky. Po roce je ale tento velký románek dvou tenisových hvězd u konce.

„Sdíleli jsme cestu plnou lásky a učení a jako přátelé s nesmírným vzájemným respektem jsme se nyní rozhodli jít dál po vlastní cestě,“ informovala na Instagramu španělská tenistka Paula Badosaová.

„Jsme vděční za podporu od našich přátel, rodin a všech, kteří byli součástí našeho příběhu. I když přecházíme do nové kapitoly našich životů, nadále si vzájemně přejeme jen to nejlepší,“ doplnila Španělka.

Šestadvacetiletá Badosaová a o rok mladší Tsitsipas spolu začali chodit loni v květnu, o měsíc později tuto informaci zveřejnili. Dokonce si založili instagramový účet „tsitsidosa“, kam přidávali momentky ze společných chvilek.

Tenisové hvězdy spolu měly nastoupit do smíšené čtyřhry na Wimbledonu, kvůli zranění Badosaové ale z této zajímavé události sešlo. Bok po boku si slavný pár zahrál alespoň na exhibičních akcích World Tennis League a Tie Break Tens.

Tsitsipas je aktuálně na osmém místě žebříčku ATP. V této sezoně dokázal ovládnout potřetí v kariéře antukové Masters v Monte Carlu, finále si zahrál ještě na pětistovce v Barceloně.

Naopak Badosaové se i kvůli zdravotním problémům nedaří navázat na dřívější skvělé výkony. Bývalá světová dvojka je v rankingu WTA až na 126. příčce, letos vyhrála jen šest z 15 utkání a hned třikrát musela skrečovat.