Kromě soupeřů zápolil i s bolestmi. Sinner do čtvrtfinále nenastoupí

- Jan Vojkůvka

Italský tenista Jannik Sinner se v posledních zápasech necítil úplně ve své kůži. Kromě soupeřů totiž musel v Madridu zápolit také s bolestmi kyčle. Problémy s kyčlí se během volného dne zhoršily natolik, že se světová dvojka rozhodla z Mutua Madrid Open odstoupit.

Sinner, který je nejlepším tenistou probíhající sezony, začal cítit problémy s kyčlí v utkání třetího kola proti Pavlovi Kotovovi. Několikrát se v průběhu střetnutí chytil s bolestivou grimasou za postižené místo a spadl mu velký kámen ze srdce, když dokázal zápas zakončit ve dvou setech.

V osmifinále proti Karenovi Chačanovovi takové štěstí neměl. O postup musel bojovat přes dvě hodiny a bylo patrné, že zdravotně není zcela v pořádku. Po utkání, které vyhrál 5:7, 6:3, 6:3, však přiznal, že se cítí o něco lépe. Kdyby se jeho stav alespoň trochu nelepšil, dle svých slov by do osmifinále vůbec nenastoupil.

„Určitě jsem nebyl fyzicky stoprocentní. Teď mám den volna, což mi může pomoci,“ doufal na tiskové konferenci po výhře nad Chačanovem. „Nemyslím si, že je to něco vážného. Ale cítím to. Některé dny je to o něco lepší. Tak se na to podíváme. Mám za sebou dobrý tým,“ řekl s nadějí.

Jak se ale ukázalo, den volna příliš nepomohl. Spíš naopak. Sinner se ve středu večer z antukového Masters odhlásil a do čtvrtečního čtvrtfinále proti Felixovi Augerovi-Aliassimeovi nenastoupí.

„Velmi mě mrzí, že musím odstoupit ze svého dalšího zápasu zde v Madridu,“ napsal Sinner na sociální síti X. „Tento týden mě trápila kyčel a pomalu se stávala bolestivější. Na radu lékařů jsme se rozhodli, že bude lepší dále nehrát a nezhoršovat to,“ dodal.