VIDEO: Nevím, jaký je protokol, ale… Nadal splnil svému soupeři originální přání

- Marek Bartošík

Rafael Nadal je pro spoustu svých kolegů na okruhu ATP idolem a nedostižitelným vzorem. Je libo důkaz? Argentinec Pedro Cachín, který svedl s legendárním Španělem třísetovou bitvu ve třetím kole Masters v Madridu, jej po utkání u sítě poprosil o triko. A Nadal mu v originální žádosti vyhověl.

Poté, co Pedro Cachín zahrál na madridské antuce proti mečbolu forhend do autu, se s pokorou vydal k síti ke svému přemožiteli Rafaelu Nadalovi. Ihned při sportovním podání rukou vyjádřil argentinský antukář poněkud unikátní prosbu.

„Je to pro mě splněný sen. Nejsem si jistý, jaký je protokol, ale mohl bych tě poprosit o tvé triko?“ řekl během krátké rozpravy devětadvacetiletý Cachín. A Nadal souhlasil!

Po tradiční oslavě výhry 6:1, 6:7(5) a 6:3 se pětinásobný šampion turnaje vydal ke své lavičce, sebral triko a věnoval ho Cachínovi. „Děkuji, Rafo, byl to sen. Je tak hezké,“ napsal na Instagramu vděčný Cachín, který se s antukovým králem utkal poprvé v kariéře.

Sedmatřicetiletý Nadal už dříve oznámil, že letošní sezona bude téměř jistě jeho poslední v mimořádně bohaté a úspěšné kariéře. V osmifinále ho čeká premiérový souboj s Jiřím Lehečkou, se kterým shodou okolností trénoval před začátkem madridského turnaje.